السلام عليكم ورحمة الله و بركاتة
المقادير
مبروك عيد الميلاد
900جم سميد سايب مش اللي بيجي اكياس للبسبوسه جاهز
450جم سكر
300جم ماء
125 جم شربات تقيل
75جم جوز هند
2 م سمن بلدي او بقري معلب
كيس فانيلا
المقادير موضحة في الصورة
طريقة عمل البسبوسة للشيف حسن
وده الميزان اللي استخدمته للي تحب تعرف
طريقة عمل البسبوسة للشيف حسن
الخطوات كما في الصور
سهله جدا وهي خلط الكونات كلها معا
طريقة عمل البسبوسة للشيف حسن
وشوفوا قوامها بعد التقليب بتكون زي المرمله
طريقة عمل البسبوسة للشيف حسن
الصور موضحه القوام
طريقة عمل البسبوسة للشيف حسن
طريقة عمل البسبوسة للشيف حسن
وطبعا لكي حرية الاختيار بتركها ساده او اضافة لوز او بندق للوجه انا افضل البندق ودي الصوره بعد اضافته
طريقة عمل البسبوسة للشيف حسن
وتدخل فرن 160 درجه لمدة نص ساعه
وده شكلها بعد ما طلعت من الفرن
طريقة عمل البسبوسة للشيف حسن
وطبعا بنسقيها بالشربات (القطر) وهو ساااااااااخن يعني الاتنين سخنين بهذا الشكل
طريقة عمل البسبوسة للشيف حسن
وشوفوا مستوى الشربات فوق البسبوسه او ارتفاعه وطبعا انا غطيتها وتركتها ليله
كامله لتتشرب القطر وعلى فكره لما بتبات بتكون اجمل في الطعم
طريقة عمل البسبوسة للشيف حسن
صوره اخرى للتوضيح
طريقة عمل البسبوسة للشيف حسن
ودي صورتها بعد التقطيع طررريه ودايبه ولذيذه اممممم
طريقة عمل البسبوسة للشيف حسن
طريقة عمل البسبوسة للشيف حسن
وده صور بتبين عملي لها سابقا
طريقة عمل البسبوسة للشيف حسن
طريقة عمل البسبوسة للشيف حسن
طريقة عمل البسبوسة للشيف حسن
الشربات او القطر
1كجم سكر+1كج او ليتر ماء +كيس فانيلا
يرفعوا على النار وبمجرد الغليان نعصر نصف ليمونه ونتركه يغلي
طريقة عمل البسبوسة للشيف حسن